1. Det finns några ledtrådar att du är i giftiga relationer:
  2. Din partner sätter dig ner, muntligt, framför andra.
  3. Din partner säger att han älskar dig, men hans handlingar stöder inte hans ord.
  4. Han styr, gör saker som att läsa ditt mail eller kolla på dig.
  5. Han försöker göra dig beroende av honom.

Han vill att du ska ändra saker om dig själv för att behaga honom, även om du inte vill.

Det är svårt att känna sig bra runt giftiga människor. Så, hur hamnar du i ett giftigt förhållande? Varför bor bo hos någon som får dem att känna känslomässig eller fysisk smärta?
Det finns en cykel mot giftiga relationer. Efter ett slag är det en smekmånad som följs av försoning. Så småningom kommer denna cykel att upprepa sig, om och om igen.

Smekmånadperioden börjar när du möts först. När du kommer till uppblåsningen är du redan sugd in. Det är inte förrän du förstår att du är i ett giftförhållande. Vid den tiden är det svårt att lämna.
Du kan tro att den här personen kan förändras. Eftersom de inte verkar giftiga under smekmånad och försoningsstadiet, verkar det som att saker kan bli bättre. Men många giftiga människor uppväxt i giftiga miljöer. De upprepar samma mönster som de såg i sin barndom.

De kanske inte vet att de gör det eller varför de gör det och i vissa fall vet de inte bättre. Inte alla uppvuxna i giftiga hem blir giftiga, vissa upptäcker att de vill hjälpa människor eller växa för att tro att de förtjänar glädje och dessa människor gör nödvändiga förändringar. Så att ha en grov barndom är ingen ursäkt.
Om du är i giftiga relationer måste du komma ut.

Det första steget är att inse att du har val.

Låg självkänsla eller depression kan ofta hålla dig i ett dåligt förhållande. Vissa människor stannar för att undvika ensamhet. Eftersom ditt giftiga förhållande ytterligare skadar ditt känslomässiga välbefinnande, kan detta hålla dig i denna giftiga förhållande cykeln för alltid. Du måste vara den som bryter denna cykel och lär dig att hålla dig borta från giftiga relationer.
När du inser att du har val kan du börja stå upp för dig själv. I ett giftigt förhållande kan din partner skylla dig för alla dina relationers problem. Om du tror på detta kan det vara svårt att lämna eller ställa gränser för att skydda dig så att du kan få tid att bygga upp och läka ditt liv.

Terapeutgrupper kan hjälpa dig att lämna eller omdefiniera de giftiga relationerna i ditt liv. Dessa grupper fungerar för vissa människor. Vissa människor kan göra detta på egen hand. Vissa kan göra det med coaching. Men den goda nyheten är, det är möjligt att avsluta cykeln av giftiga mönster.
Ska du stanna eller gå bort från giftiga relationer.

Vissa kvinnor har kunnat lämna det giftiga förhållandet och bilda en ny hälsosam relation med någon ny.

I vissa fall har kvinnor kunnat reparera sitt förhållande och leva ett bra liv. Men i dessa fall måste båda parter vara villiga att göra nödvändiga förändringar.

Om du planerar att försöka spara ditt giftiga förhållande behöver du fortfarande lämna. Ge dig och honom lite utrymme, någon gång från varandra. Få råd, om du behöver det. Då kan du bestämma om du vill gå tillbaka till din partner.

Du måste bestämma om detta förhållande kommer att förbättras. Om inte, måste du vara villig att släppa och fortsätta. Om du inte är villig att släppa bort det giftiga förhållandet kommer du aldrig helt att läka.
Beroendet du hade i ditt giftiga förhållande har hållit dig från att få dina relationer mötas. När du är befriad från detta kan du börja hävda vad dina behov är. Du vill inte nagla, men du måste låta folk veta vad du behöver från dem och vara öppen för vad de behöver från dig

Nyckeln till framgång efter giftiga relationer är att veta att om dina behov inte uppfylls i ett förhållande måste du kunna gå iväg. Friska förhållanden är en tvåvägsgata.
Önskar dig lycka i kärlek och liv,

Oavsett om du vill spara ditt förhållande eller lämna, det finns vissa saker du behöver göra. Gå hit för att lära dig ett av de bästa sätten att komma igång.