Behöver du utrymme i ditt förhållande, och om du gör så mycket? Svaret på denna fråga beror på dig, din partner och vilken typ av relation du har. Medan det finns några par som trivs på ständigt följeslag, finns det några par som behöver sitt eget utrymme i ett förhållande.

Vilken typ av relation har du?

Även om det vore trevligt om båda parter krävde samma mängd utrymme, måste du ofta hitta ett bra medium. Så länge som båda parter är bekväma med en kompromiss kan du övervinna utmaningen av dina olika idéer om tid som spenderas tillsammans och behövde utrymme i ett förhållande.
Det finns människor som inte gillar att vara ensamma. De älskar att spendera tid med människor, särskilt de som de är nära familj, vänner, medarbetare och självklart deras partner. Att vara ensam gör att tiden känner sig ensam och lite förlorad.

Det finns också människor som behöver vara ensamma. Inte nödvändigtvis hela tiden, men de behöver ha ensamhet varje dag. Utan den här tiden ensam har de svårt att slappna av, vilket kan leda till att de känner sig belastade eller överväldigade. När de är med andra människor känner de att de behöver vara “upp” för människorna runtomkring dem, vilket kan vara ansträngande.

Det är ytterligheterna. De flesta av oss ligger i mitten.

Älskar att spendera tid ensam, men njuter också tid med din partner. Om båda faller i detta glada medium, ska det vara enkelt att definiera ditt utrymme i ett förhållande. Du kan också ha det enkelt om du är båda i samma extrema grupp. Om du både behöver vara ensam eller ha mycket utrymme, kan det här göra livet mycket enklare.

Där du skulle få problem är när var och en av dina idéer om rymden är annorlunda. Om du behöver ensamhet, men din partner inte vill vara ensam, skulle du behöva ställa gränser. Att ha ett samtal så att var och en av er förstår de andra behöver utrymme, kommer att låta dig hitta en kompromiss, en glad mitten där var och en av dem har sitt förhållande måste träffas.

Detta samtal är viktigt, om du aldrig diskuterar dina behov då när du går ut för din nödvändiga ensamhet, kan din partner känna sig försummad. Även om du inte lämnar eftersom du inte vill vara med dem, kan de uppleva smärtan att bli avvisad.

På samma sätt, om du vill spendera all din tid med din partner, och han vill vara ensam. Han kan känna sig förkrossad. Han kanske tror att du inte litar på honom, och att du inte har någon respekt för sin privata tid. Men i sanning vill du bara inte vara ensam.

Som du kan se, vad kan vara ett enkelt missförstånd om var och en av dina relationer behöver behoven snabbt orsaka ett problem? Men genom att prata om utrymmet i ett förhållande och lära sig vad som fungerar för dig som ett par kan du hitta ett sätt att få ditt förhållande att fungera, men gör det starkare.
Så nästa gång din man går ut för att vara ensam eller hänger omkring dig, vet du att det inte är en förtroendefråga eller en integritetsfråga, det är bara att du båda behöver en annan mängd utrymme i ett förhållande.