Fler och fler människor idag söker kärlek på nätet, det beror på tidsbegränsningar, oskadlig arbetstid eller helt enkelt samhällets död, men en sak är säkert det här är det snabbast växande sättet att möta potentiella partners, men det har det fallgropar. Även om online-byråer kan erbjuda ett snabbt sätt att möta dessa partners, erbjuder snabbmeddelanden med hjälp av program som ICQ, MSN eller Odigo en blixthastighet för att bli mycket intim, mycket snabbt. Det är så snabbt för att du kan vara precis som du vill vara när du chattar på nätet, ingen kommer att se dig rodna om du säger något fel och viktigast, det låter dig ta risker som du aldrig skulle drömma om att ta i verkliga världen.

Den mest kraftfulla aspekten av allt detta är att vi målar vår egen bild i våra tankar om vad den andra personen är utan alla de icke-verbala ledtrådarna, såsom ansiktsuttryck och sättningar som undermedvetet i den verkliga världen berättar värdefulla saker om personen . Kort sagt, med vår egen vackert skapade uppfattning om personen faller för dem. Så varför vi som intelligenta människor hamnar för människor vi aldrig ens träffat? Svaret är enkelt, vi vill bli kär, vi vill sålunda säga att sökandet efter vår själsfrände är över och med att vi bildar våra liv i ett lyckosamt hav av koppling, dela våra liv tillsammans. Det är tyvärr det här skyndet att avsluta våra enstaka liv som kan leda till besvikelse så fort som det började.

Möta din online kärlek för första gången

Förr eller senare kommer frågan om faktiskt att möta personligen att komma upp och medan många människor skulle säga att det är bättre att ta dig tid och låta onlineförhållandet utvecklas, tror jag starkt att ju tidigare du gör det desto bättre. Om du lämnar det för länge, kommer det intryck du har byggt upp av den här personen att vara så djupt rotad att dina förväntningar blir alltför höga och du kommer att ställas för besvikelse. Den andra omständigheten är om du har varit mycket mer självsäker chatt än vad du skulle vara i verkligheten, hur kommer du att kunna behålla den personen? Du kan sluta konkurrera med dig själv.

Så förutsatt att du är både nöjd med hur lång tid romantiken har pågått för och du bestämmer dig för att träffas, hur kommer det att bli? Det kommer bli ganska konstigt att börja med. Det kan hända att du trots att du har gått upp de flesta nätter tills 5 på morgonen chattar, det är svårt att prata om saker i köttet. Det här är helt naturligt, eftersom de två av er måste nästan lära känna relationerna och fördjupa de visuella signaler som våra sättelser och ansiktsuttryck ger. Det kommer att bli en nervställ som vi måste bestämma om och då om dessa metoder och även fysiska lukter är kompatibla med oss. Om du kan klara det första testet blir det mycket lättare. Var dock mycket försiktig om du reser utomlands för att träffa någon, för om saker misslyckas vid den här första hinderen, så är du helt fast på egen hand i ett främmande land.

Passade första basen, vad nästa?

Efter att ha gått igenom det första mötet i det första nervracketet, är det ofta en stor frestelse att återgå till ett “online-förhållande”, eftersom det känns så mycket bekvämare, men jag kan inte stressa tillräckligt för att motstå den frestelsen. Gå tillbaka till den gamla online chattrutinen och online personen kommer inte att dö. Övergången från online till offline-förhållande kan vara extremt svårt men för varje pris måste du lära känna den verkliga personen från ett nytt offlineperspektiv och döda eventuella falska intryck du kanske haft om dem online. Att gå tillbaka till onlinechattrutinen kan få dig att känna dig varm och fuzzy igen, men det kan vara en orealistisk uppfattning om vem personen verkligen är.

Sammanfattningsvis

Allt detta kan tyckas vara lite negativt och i vissa fall kanske inte ens tillämpa, men i allmänhet är det varnat förarmat. Det finns givetvis många människor som har lyckats med sin relation genom Instant Messaging och några är till och med gift nu men det är verkligen viktigt att vara medveten om hur känslorna kan förvrängas av skyddet av ett anonymt smeknamn och en dataskärm.

Har du någonsin tänkt på vad det skulle gilla att träffa din själsfrände? Inte alla tror på tanken på soulmates (och det är okej!), Men om du är en person som tror att du hittar din andra hälften en dag kanske du undrar, “Hur vet jag när jag har träffat ett?” Svaret är att det är annorlunda för alla – och massor av människor som har träffat sin själsfrände kan bekräfta detta.

För vissa är mötet med din perfekta match en av dem “När du vet, vet du bara” scenarier – det är som att allt känns rätt och att något bara klickar i dig. För andra handlar det om att gå igenom någonting tillsammans – som att komma igenom din första kamp på ett sätt som gör att du tror att du kan komma igenom någonting tillsammans, eller ens bara se hur stödjande din partner kan vara när du kämpar. Varje relation är unik, och om du blir kär i första ögonkastet eller du inser hur förenlig du är efter år av att vara tillsammans, är det helt helt normalt.

Här är 10 söta relationer historier från riktiga människor som tror att de har hittat sina själskompisar, med tillstånd av reddit. Om dessa historier inte får dig att tro på kärlek, vet jag inte vad som ska.