Hur utvärderar du ditt förhållande innan du tar ditt förhållande till nästa nivå
Av Shoshana Jackson

Har ditt förhållande förändrats? Undrar du vad som är nästa? Var kommer det här förhållandet att gå? Oavsett hur länge du har varit tillsammans kommer det att finnas en tid då du kommer att undra om ditt förhållande är klart att flytta till nästa nivå.

Det handlar inte om att ha “engagemang” konversationen. Det finns många “nivåer” på ett förhållande. Nästa nivå i ditt förhållande kan vara allt från att bli fysiskt intim att introducera honom till dina vänner, gå bort för helgen tillsammans för att bli förlovad.

Med varje steg i ditt förhållande måste du utvärdera var ditt förhållande är och om du vill flytta det till nästa nivå.

Medan det kan tyckas som en lätt sak att göra, är det svårt att vara objektiv när det är ditt förhållande.
Om du redan har fallit för honom, ser du bara vad du vill se.
Om du just har börjat datera känner du honom väl, eftersom han kommer att lägga sitt bästa fot framåt.
Dessutom försöker vissa män medvetet att dölja sina sanna färger, oftast för att deras sanna intentioner inte är bra.

Dessa faktorer kan göra en ärlig utvärdering svår.

Men för att säkerställa att ditt förhållande till nästa nivå är rätt för dig är denna utvärdering nödvändig.

1. Bestäm vad nästa nivå är för ditt förhållande. Det här är ganska rakt framåt, trots allt är det därför du utvärderar var ditt förhållande är.

2. Titta på varningsskyltar att detta förhållande inte är på väg där du vill att den ska vara. Det är därför du behöver veta vad du vill ha i ett förhållande och vilken typ av man du vill vara med. Du måste också leta efter tecken på missbruk och plötsliga förändringar i hans personlighet. Är han den typ av person du vill vara med?

3. Var ärlig, är du lycklig i det här förhållandet? Är du nöjd med ditt liv som helhet? När du inte är glad kan du vara villig att lägga upp mer av en man för att hålla det förhållandet på väg, så att du inte är ensam. Har du vänner att prata med och gå ut med? Har du aktiviteter du tycker om? Dessa saker är viktiga för ditt förhållande.

4. Hur behandlar han dig? Har hans beteende förändrats? Blir saker blir bättre eller blir värre? Titta på tiden du är tillsammans. Har han fortfarande intresse för dig? Det kan vara frestande att flytta ditt förhållande till nästa nivå för att få tillbaka en mans uppmärksamhet, men det kommer inte fungera, åtminstone inte på lång sikt. Visst kommer han vara där en stund, men om han inte är intresserad och visar detta i sitt beteende mot dig, måste du vara villig att släppa taget.

5. Får du dina behov uppfyllda och uppfyller du hans behov? Vad behöver du av honom för att få det här förhållandet att fungera för dig? Vad behöver han. Det här är något du behöver titta på med honom. När ditt förhållande växer måste du känna varandras behov. Eftersom dessa behov är uppfyllda, kommer du att hitta ditt band växande starkare.

Om du funderar på det kan du förmodligen svara på dessa frågor ganska snabbt. Svaren brukar dyka upp i ditt huvud när du läser dem. Lyssna på dina första tankar eftersom de är de som du verkligen tror. Något efter det försöker du rationalisera och justera svaren så att det passar vad du vill att de ska vara.

Jag kan inte berätta om att ta ditt förhållande till nästa nivå är en bra idé. Det beslutet kommer i slutändan att vara ditt. Kom bara ihåg genom att ställa dessa frågor så kommer du att kunna se om ditt förhållande har chansen att vara en av de glada och kärleksfulla relationerna som kan stå tidstestet.
Att ta ditt förhållande till nästa nivå kan vara ett stort beslut. Du vill ha en viss typ av relation, men vet att det inte alltid fungerar som du vill ha det. Du vill ansluta och begå, och det är möjligt att du bara behöver lära dig saker som kan ta ditt förhållande till nästa nivå av engagemang.